موجة
مرحبا بك عزيزى الزائر نرجو ان ينال منتدانا اعجابك و ندعوك للانضمام الينا عضو جديد

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

موجة
مرحبا بك عزيزى الزائر نرجو ان ينال منتدانا اعجابك و ندعوك للانضمام الينا عضو جديد
موجة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى

5 مشترك

اذهب الى الأسفل

لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى Empty لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى

مُساهمة من طرف randa_ertu الخميس أغسطس 26, 2010 10:08 pm

المقادير:
عرق لحم ( نطلبه من عند الجزار حسب الوزن اللي عاوزينة )

خيط الجزار ( نطلبه من عند الجزار برضه )

8 فصوص ثوم ( ممكن نزودهم حسب الطلب)

3 معالق كبيرة سمنة

ملح / فلفل اسود / بهارات / حبهان

خضار مختلف ( جزرة مقطعة / بطاطس مقعة / بازلاء / اي خضار تحبي تضيفيه )

الطريقة:
نخرم اللحمة في اماكن مختلفة بطرف السكينة و نحط في الأماكن دي فصوص الثوم (ممكن نتبل التوم بملح و فلفل الأول)

في نفس الأماكن اللي حطينا فيها الثوم ممكن نحط الحبهان , بس يفضل منكترش من الحبهان

نلف اللحمة بخيط الجزار ( فيه ناس بتلفها بدوبار , بس خيط الجزار أحسن لأنه حاجه طبيعية و هتدي طعم لذيذ)

بعد لما نلف اللحمة كوس بحيث ان الثوم ميطلعش ولا يقع منها نبدأ نسخن السمنه في قلاية غويطه و نحط فيها عرق اللحمة

نبدأ في الأول نشوح اللحمة , نقلبها على كل جنب لحد لما كلها تتشوح , بعد كدا نغطيها 10 دقايق لحد لما تبدأ تنزل الميه بتاعتها

نحط قطع البطاطس و الجزر و الخضار , بس منحطش كتير , عشان يستوي كويس , يعني مجرد قطع قليلة و بسيطة تضيف طعم بس

نضيف الملح و الفلفل بتاعنا و البهارات

نبص عليها كل شوية و نقلبها يمين و شمال , و كل ما تشرب الميه بتاعتها نضيف شوية ميه من عندنا ( الميه تبقا دافيه شوية مش من الحنفية )

نختبر اللحمة كل شوية بالشوكة , اول ما نلاقي سواها بقا كويس نشيلها من على النار ( بتاخد تقريبا 45 دقيقه على النار )

أول ما تستوي , نرفعها و نصفيها من الصوص بتاعها , و نستنا انها تبرد و نقطعها شرائح (ممكن بعد لما نطلعها من النار نحطها في الفرن فوق 5 دقايق على الشواية العلوية عشان وشها ينشف و يتحمر , بس دي حاجه اختيارية )

بنحطها في اطباق و نصب عليها من الصوص و نحط حواليها البطاطس و الجزر و الخضار اللي كان معاها

و بالهنا و الشفا

randa_ertu
المدير التنفيذى
المدير التنفيذى

عدد المساهمات : 139
تاريخ التسجيل : 24/07/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى Empty رد: لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى

مُساهمة من طرف karimertu الخميس أغسطس 26, 2010 11:27 pm

طب مافيش صور حتى عشان نتخيل بلاش ندوق
karimertu
karimertu
المدير التنفيذى
المدير التنفيذى

عدد المساهمات : 150
تاريخ التسجيل : 23/07/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى Empty رد: لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى

مُساهمة من طرف omar الأحد أغسطس 29, 2010 10:14 am

تسلم الايادى
بس ناقصة ملح اعتقد Very Happy
omar
omar
موجة هادية
موجة هادية

عدد المساهمات : 53
تاريخ التسجيل : 29/07/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى Empty رد: لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى

مُساهمة من طرف randa_ertu الخميس سبتمبر 02, 2010 9:18 pm

Laughing Laughing Laughing

randa_ertu
المدير التنفيذى
المدير التنفيذى

عدد المساهمات : 139
تاريخ التسجيل : 24/07/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى Empty رد: لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى

مُساهمة من طرف admin الخميس سبتمبر 02, 2010 9:48 pm

يا سيدى على الشغل
admin
admin
Admin
Admin

عدد المساهمات : 277
تاريخ التسجيل : 23/07/2010
الموقع : Egypt-Cairo

https://moooga.ahlamontada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى Empty رد: لعشاق اللحمة الباردة ادخلوا جرىىىىىىى

مُساهمة من طرف الشبح الجمعة سبتمبر 03, 2010 4:43 pm

طعمها جامد
الشبح
الشبح
موجة شقية
موجة شقية

عدد المساهمات : 206
تاريخ التسجيل : 01/09/2010
العمر : 26
الموقع : مصر-القاهرة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى